Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Selasa, 9 Februari 2010

Acaf masuk sekolah

Alhamdulillah tercapai jugak hasrat Acaf nak sekolah walaupun bukan sekolah pilihannya. Sebenarnya Acaf nak sekolah kat tempat sepupu dia sekolah tapi atas sebab yang tak dapat dielakkan maka Acaf sekolah kat sekolah tadika dekat tempat kerja mama dia. Yelah senang sikit nak jaga.


Awal Acaf bangun pagi tu, excited sangat dia. Tak sabar dia nak ke sekolah.


Sempat posing lagi...ala-ala budak skema....


Sampai kat sekolah, cari name tag masing-masing. Acaf punya name special, Cikgu dia tulis kat nama dia Muhammad Asyraf "has battery in his body" Senang cikgu nak kenal dia takyah ingat nama tapi kalau sebut boy yang ada bateri terus cikgu2 tu tahu siapa. Alhamdulliah Guru besar dia faham sebab anak guru besar juga jantung berlubang juga masa kanak-kanak so dia faham dan tahu macam mana nak beri perhatian kat Asyraf. Sebenarnya layanan mereka sama saje cuma perlu lebih perhatikan gerak gerinya saja.



Rasa macam tak sangka jer bila tengok Baby Boy ni dah melangkah ke alam persekolahan.


video

Disebabkan ramai kanak2 menangis Acaf pun dah naik cuak, riak muka happy dah jadi seram dah.... (sori video tak beberapa bagus)


Actually dah habis sebulan dah pun Acaf sekolah, sekarang dah pandai buat alasan tak mau buat homework. Macam2 alasan dia kasi, letihlah, sakit tengkuk la, sakit perut la.... tapi dah masuk bulan kedua ni dah lain sikit, balik sekolah lepas mandi dia buat homework dulu baru dia makan. Takut cikgu marah kalau tak siap homework..(Bagus jugak..)


tekun giler...

sampai terbatuk2 dia ....


sampai koyak buku dibuatnye (itu yang tak baguihnyer)


Seronok tengok anak buat homework, rasa bangga jer hati ni bila dia rajin belajar...

2 ulasan:

  1. bgus..bgus..bgus! x pe thn dpn acaf msk la kat tadika sepupu deya tu... tukar2 sek best gak dpt pgalaman bru...

    BalasPadam
  2. tak sempat tukar, dia teruskan juga hingga 6 thn.
    tahun depan baru tukar masuk sekolah rendah pulak.

    BalasPadam

cayalah sapa yang komen :)