Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Jumaat, 18 November 2011

nasi lemak singget.... ( ^_^)

Hari ni nak citer pasal satu gerai nasik lemak popular kat Rejang, nama gerai tu KakJu Nasi Lemak Kukus. (popular ker hehehe...) Popular la kot, pasal setiap kali kami datang mesti gerai ni kami tak nampak sebab dikerumuni oleh ramai orang. 

Sebab ape erk? sebab awek yang menjual nasik lemak tu cun kot... tihihihi...

ok la...memang cun pun kakak2 yang niage tu, tapi paling tepat sekali sebab nasi lemak kukus KakJu ni memang sedap pastu murah pulak tu, kalau sekarang nasik lemak yang kite beli kat gerai tepi jalan, selalunya harga dalam singget doposen kan, tapi akak ni maintain jual singget, memang pueh atilah....

  
macam tak menang tangan akak ni buat keje


Pelangan akak ni ramai, queue panjang giler.... order lak bukan sikit2 sorang sepuluh bungkus, kami jer order lima pasal perut tak lapar sangat. Kalau makan panas2 satu bungkus memang tak cukup...


 
Tangkas tul tangan awek ni masa bungkus nasi lemak tu..

Diorang buat keje berdua, sorang susun paper ngan daun pisang pastu bubuh nasik and then sorang lagi letak sambal, ikan bilis goreng, telur n timun, walaupun queue panjang tapi tak bosan tunggu bila tengok mereka bungkus nasik lemak tu, laju tu.... pendek kata, memang kagum la kami kat diorang.

For more info, kot la nak torai....gerai ni dibuka dari pukul 6 petang sampai malam, tutup kul bape? hah itu saya tak tahu pasal paling lewat pun kami singgah kul 10.30pm. (tak pernah terpikir pun, nak tanya diorang tutup kul bape?)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cayalah sapa yang komen :)