Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Sabtu, 5 November 2011

lantak kau lah.............!!!!

Responsible...ntahlah, sebab tanggungjawab ker atau sebab takut boss.. rasanya sebab memang aku ni penakut kot. 

Hari ni nak cerita tentang client aku yang poyo!! bukan ape, kalau kita diberi tugasan, kita mesti selesaikan dengan baik, aku tak cakap aku baik at lease aku ada jugak la rasa bertanggungjawap..  bila nengok client punye account tak update mula lah rasa gabra bukan apa, risau kalau2 client kena compound tapi aku hairan client aku cam tak kisah jer... 
Assignment aku kali ni ialah nak finalised account year 2009, aku memang tension giler wat account client aku yang ni, bukan sebab account tu susah tapi sebab account clerk diorang ni susah nak bekerjasama. 

Baru-baru ni aku ada minta sales report dari dia.. dia ada bagi, tapi yang salah, aku ni punya la baik hati pergi office dia minta baik-baik dan bagi tunjuk ajar kat dia, tapi aku lak yang dia ajar, siap suruh aku ubah sendiri yang paling best dia boleh tanya aku buat apa diorang bayar aku mahal2 tapi semua benda dia nak sediakan. Masa tu aku tergamam...dan berfikir, selama ni aku rasa takut sebab aku tak tahu tugas aku, so sekarang bila dia tanya baru aku perasan apa tugas aku yang sebenar, ngan rasa lega dan sedikit marah tapi tak show... aku bagitahu dia, tugas aku cuma finalised account dia, semua document berkaitan account dia yang kena bagi kat aku. Aku buat account dia, melalui document yang di provided kat aku. Dia sebagai staff kat sana, dia kena ambil tahu, dan bukan masalah aku kalau staff lama tak ajar dia.

Sekarang ni, aku takyah pening2kan kepala..aku tunggu jer respond dia kat aku, wat kena migraine ngan gastrik jer fikir pasal diorang ni. Dah lah document hilang, working paper aku bagi kat dia untuk rujukan dia gi buang, terngaga aku dibuatnye...dia ni tak tahu ker segala document untuk akaun dia kena simpan selama 7 tahun. Dia nak salahkan aku lak dia buang sebab aku cakap aku tak guna, memangla aku tak guna pasal aku dah selesaikan tugas aku, segala doc yang dia beri kat aku aku pulangkanlah balik. Sepatutnya kan budak ni kena tanya diri sendiri buat apa bos dia kasi gaji kat dia, kalau benda2 cam ni dia takleh handle... Mungkin bagi dia current assignment lebih penting berbanding yang dah lepas, so dia bzkan diri untuk tugasan baru tapi yang lama dia biar jer, dia akan buat bila dia free, itu pasal la dia buat derk jer bila aku minta sales report 3 tahun lepas. Cuba kalau dia fikir kalau dah 2 tahun tak file account kat SSM, pastu SSM dapat tahu...huh! malas nak fikir...

Hahaha....sekarang ni aku lak jadi dia punye nightmare....aku akan kacau dia selagi tak dapat apa yang aku minta.. Tapi kan, dah seminggu aku minta dia prepare sales report tu, tadi aku kol tanya, dia boleh jawap dia tak buat apa2 lagi. Ntah la tak faham aku, kenapa lah dia ni tak pernah nak amik pusing...lantak la aku rasa aku dah berusaha nak selesaikan masalah ni pihak diorang yang tak mahu kerjasama.

2 ulasan:

  1. Sabor jelah nak wek camno?
    nanti cakap je ngan bos diorang xnak kejesama..:P

    BalasPadam
  2. mekaceh...tengah sabor la ni...:)

    BalasPadam

cayalah sapa yang komen :)