Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Selasa, 28 Februari 2012

happy birthday abang

24.02.2012....

Mama : Happy Birthday Abang....
Abang : Thank you, Mama... erm...birthday abang ni, abang nak hadiah..
Mama : ermm....ok, abang nak ape?
Abang : ape2 jelah...nanti, hadiah tu mama letak dalam kotak pastu, bungkus dengan kertas hadiah taw..
Mama : Ok...
Abang : Mama, nanti jangan lupa beli kek pasang lilin pastu tutup lampu, nanti abang balik, jerit  SURPRISE!!

Aik, camtu lak....

Alahai anakku dah besar dah sekarang, 24.02.2012 abang berumur 7 tahun, kalau dulu sambut birthday takde permintaan sekarang siap ajar mama camner nak sambut birthday.....





Mama  : Abang, mama dah beli kek. Abang mesti suka..^_^
Abang : Mama beli kek Boboiboy..
Mama : tak..





Abang : Haa..Ben10
Mama : Alaaa...takkkk...
Abang : Kek Ben10 for last year, tapi besar..(sambil lihat kotak kek agak kecik)




Mama : Alaaa..mama ingat this year mama belikan kek gambar hero yang abang suka tu...(alahai salah la pulak) dah takyah teka2 dah, nah tengok sendiri..


Abang : Wow Spiderman! erm ok...(muke cam tak pueh ati jer)
Mama : Abang, mama tak sempatlah beli hadiah..nanti2 jela erk..
Abang : It's ok, minggu depan pun boleh...

Aduh, anak aku ni perli aku ker...


Si Adik ni memang over sikit..

Merajuk lak Adik sebab mama cakap ni birthday Abang lah..


Jom kite sama2 potong kek


Nyum..nyum..nyum..

 lepas makan kek makan nasi ngan ayam KFC....berselera betul tengok mereka makan (patutlah tak makan nasi lagi, balik sekolah tadi makan roti jer..sian anak2 mama)

Nampaknya mama kena berusaha lebih lagi untuk pastikan anak2 mama happy...




16 ulasan:

  1. thanks kinah,

    si comei tu, budak manja mangsa buli si adik :P

    BalasPadam
  2. on behalf abang, thank you Abg Ajo :)

    from kak nita, terima kasih sebab sudi follow kak nita dan done follow u back.

    Blog kamu sememangnya sangat menarik...

    BalasPadam
  3. oho, udah 7 taun ya anaknya kak ..

    Aku mau ucapin,

    Happy Birthday abaaang ..

    semoga panjang umur, sehat selalu,
    cepat besar,
    dan kalo nanti kuliah gak susah cari judul kayak aku .. hhe
    amin..
    jangan bandel-bandel sama kak Nita
    hhahaha
    wish you all the best Bang Asyraf ..
    :D

    selamet kak Nita
    hhe

    BalasPadam
  4. Ya, EY dah sekolah tahun 1 sekarang..

    Abang ucap terima kasih Abang EY atas ucapannya..

    Amin..moga doanya dimakbulkanNYA

    Tapi tadi kak Nita ketemu guru Asyraf, bilang si guru..Asyraf pendiam susah tuk berbicara...gimana ya EY berbicara pun payah, ni pula mencari judul ..hehehe

    bandel-bandel (nakal-nakal maksudnya kan?)

    Thanks EY very nice of you ...:)

    BalasPadam
  5. hepi besday abang... jgn lupa tuntut hadiah tu yaaaa.....

    BalasPadam
  6. Abang: Thank you very much Aunty ADZA IRDAWATI aka MAK DARA...:)

    BalasPadam
  7. Abang : thank you Acik kpah k-poh... Abang tak lupa....mama jer wat2 lupa :P

    BalasPadam
  8. abang happy birthday ya. . . . moga semakin pinter. . . semakin dewasa dan jangan rewel . . . jangan lupa pula diabisin ntu kue nya yak. . . biar ndut hehehehe

    BalasPadam
  9. Abang : Terima kasih Abang Susu Segar (mama tak tahu nama sebenar abang)..kue tu dah habis...tapi badan abang still kurus dan kecil...:)

    BalasPadam
  10. namaku tabah abang. . . .

    mbak nita aku mau nanya. .. abang ntu nama panggilan ato nama asli. . ???

    klo disini abang artinya kakak

    BalasPadam
  11. haha
    iya kak ..
    nakal nakal maksudnya
    Oh gitu ..
    tapi kata orang biasanya anak pendiam punya bakat terpendam lho kak
    hhe

    BalasPadam
  12. @Susu Segar, unik nama kamu mungkin ibubapa kamu mahu kamu punya sikap seperti nama kamu....tabah (tabah harungi hidup yang penuh dgn ujian @ dugaan..)

    makna nama Asyraf dalam bahasa melayu ialah lebih mulia, kak nita mahu asyraf punya sikap yang mulia.

    abang adalah hanya panggilan, nama asli abang ialah Muhammad Asyraf.

    sama juga disini cuma kakak hanya digunakan untuk perempuan dan Abang untuk lelaki.

    BalasPadam
  13. @EYSurbakti...

    hehehe..sekarang ni kak nita dah pandai bahasa Indonesia...thanks.

    harap2 begitulah...

    BalasPadam

cayalah sapa yang komen :)