Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Khamis, 23 Februari 2012

Wah bekalan buat mama...

Hari ni memang hari bertuah mama, sebab apa, sebab baba bawa bekalan buat mama, hmmm...bukan selalu taw dapat peluang camtu, colleague mama kata "wow! so sweet".... bangga giler mama.

Mama memang kurang makan, bukan takde makanan tapi mama memang jenis kurang makan. Dan mungkin sebab tu mama ada gastrik.

Biasanya mama akan makan breakfast dan tak ambil lunch, and then malam baru ambil dinner dan sebab tu mama gemuk sikit la..sikit je taw... ^_^

Kalau ikut kiraan BMI memang la overweight tapi 1 kilo jer, biasalah dah berumur memang payah ah nak jadi keding cam dulu-dulu hehehe underweight sokmo. So Abang & Adik jangan nak kata mama gemuk ok!

Hari ni, baba call mama tanya lunch jam berapa, mama kata dah setengah jam berlalu dah kalau nak lunch together surely tak sempat punya. Jam 2 baba datang bagi bag, dalam bag tu lak ada.....

TARRAAA...................!!!

Bekalan yang di ambil dari rumah Maktok....Nyum nyum nyummm..

Thanks baba so sweet of you, for Maktok terima kasih Mak, kenyang Ita hari ni. Alhamdullillah...

10 ulasan:

  1. kok bekalnya acak adul kayak gitu mbak nita. . . .

    BalasPadam
  2. hehehe....tak berapa faham "acak adul" tapi biasalah makanan orang kebanyakan macam kami, nasi campur.

    Sedap..... di dalam ada nasi, kari ikan, sayur dan tak lupa kicap.

    in Malaysia they call Ready-to-eat-meals hihihi..... :P

    BalasPadam
  3. hahahaa .. mbak Yusnita yang cantik asalnya dari Malaysia yaah , baru nyadar, hhehehee
    pantes gak ngerti "acak adul"
    hhe
    Tapi enak kok,mbak Nita bekalnya,
    Iler aku aja ampe kemana-mana nih .. hhi

    Oh ya, folbeck sukses lhoo mbak .. :D

    BalasPadam
  4. Wah, terima kasih EYSurbakti...

    hehehe..kak nita guna Google Translate untuk cari maknanya "campur aduk" mungkin.

    Thanks, folbecknya :D

    seronok baca entry kamu..

    BalasPadam
  5. yus,

    waaa ... itu pun da nampak sedap ...

    BalasPadam
  6. hehehe...air tangan ibu, apa jer pun sodap..

    thanks izan :)

    BalasPadam
  7. wah coba gih sekali-kali kirimin ke jogja mbak biar bisa ikut nyicip. . . .

    BalasPadam
  8. Susu segar, maaf yah kurang jelas dengan "nyicip"

    betul atau tidak, maksudnya kamu bekalan itu dikirimkan ke Jogja supaya kamu dapat sama-sama merasa masakan itu.... :P

    kalau benar, ok jer....kalau diizin Tuhan. :)

    BalasPadam
  9. wuih. . . . pinter juga mbak nita . . . ntu yang ku maksud. . . maap deh miscom. . . kunjungan pagi yak. .

    BalasPadam
  10. hehehe...

    ok lah tu at least kita tahu banyak bahasa, walaupun tak banyak beza.

    terima kasih atas kunjungan kamu, suka entry blog kamu :)

    BalasPadam

cayalah sapa yang komen :)