Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Khamis, 8 Mac 2012

lagi lagi Bukit Belacan.....

Sebenarnya cerita ini dah nak basi tapi disebabkan ia adalah sesuatu yang menyeronokan kami, so aku nak jugak cerita...

Alkisahnya pada cuti sekolah tahun lepas dalam bulan December 2011 la. Baba nak ajak semua pergi jalan-jalan ialah asyik duk rumah jer boring pulak budak-budak ni nanti. Asal baba ajak gi mandi-manda jer semuapun dah tahu kat mana...mana lagi Bukit Belacan la! Eh eh tak, kali ni baba nak bawa pergi kat Kemensah pulak.. 

Apa-apa hal pun kita google dulu... nampak menarik kan...

 Nak ke Kemensah ikut kawasan kampung. Jalan nak menuju ke Kemensah ni curam sikit.

Budak-budak ni tak sabar nak main air

Tempat ni memang menarik, tapi disebabkan hari cuti jadi ramai dah booking tempat, yang tinggal cuma di bahagian depan ni jer. 

Tempat ni memang sesuai bagi sesiapa nak rehatkan minda, pada yang nak mencari ilham tu memang sesuailah. Cuma kami ni tak rehatkan minda...hahaha kami nak mandi-manda! Actually banyak activity lasak yang boleh dilakukan di sini tapi entahlah... mungkin sebab kesuntukan masa kami buat keputusan pergi ke tempat yang biasa kami pergi....

Bukit Belacan.......!!!
Masih ingat jalan ni dalam part 1 part 2

Si kecik ni, sampai2 kat BB (cewah BB singkatan Bukit Belacan OK!) memang kat sinilah dia singgah dulu..

walaupun dah buruk tapi masih teguh..

kami pilih tempat yang dekat sikit..tapi kalau nak mandi air terjun kena jalan jauh.. hingga hari ni memang tak pernah kami pergi jauh-jauh...

Budak-budak ni berangan nak main pasir kat tepi pantai..tepi sungaipun diorang boleh layan...

dah penat, lapar lak so makan dulu...


memang tak puas main air, sambung balik... walaupun cuaca panas tapi airnya sejuk sangat....

hari dah nak gelap baru nak balik...layan ais cream dulu, walaupun masing2 duk terketar-ketar kesejukan...

Eh..eh.. baba nak kemana tu.??

 kat I-City........ wah best2 tempat yang paling Cool!!


Hero-hero mama....


uih...ni anak dara sapa lak ni...


Camera tak canggih so gambor pun xberapa nak clear...


Baba mental jab... pasal ramai sangat orang beratur nak masuk  Snow Walk I-City.. lainkali kita masuk :(  huh...alasan la tu...faham2 hehehe...


Ingat kat zoo je ker ada zirafah...


ni dia artis Korea sesat... (perasan lebih mamat nih)

pose ini dinamakan posing Minah Sengget... hahahaha (jangan maraa ahh)

dah hampir midnight masih ramai yang beratur untuk menaikinya



 

Aku tak pasti pulak tentang ni tapi kalau sesiapa pernah pergi  The Mall dulu mesti ingat dengan pirate ship, bumper cars dengan train dan beberapa lagi, rasanya macam semua games yang ada kat The Mall semua dah ditransfer kat Icity. Aku perasan sebab before pergi Icity kami singgah The Mall dan kami naik tingkat 6 kot..tak ingat.. ingat nak main games sambil menggamit kenangan bersama-sama adik2 sebab dulu kami selalu lepak kat sana tapi game house tu dah tutup. 

yang ni kelakar budak2 ni ok jer, tapi Maksu Intan diaorang yang gelabah (mata berair...takut) hahaha.!

Actualy banyak lagi gambar, cukup jelah yang ni jer.. siapa2 nak pergi silalah yea.. sesuai untuk bawa keluarga.

Satu hari berjalan-jalan anak2 memang happy tapi mama ngan baba dia yang letih diorang cuti lagi keesokan harinya tapi kami nak kena kerja.... waaaaa...penat.....tapi oklah asalkan depa happy :)

16 ulasan:

  1. enaknya jalan jalan. . . . kok aku nggak diajak si k.nita. . . . .aku kan pengen juga. . ..

    BalasPadam
  2. ala...dah terlepas :P

    next time kita pergi Snow walk sama-sama :)

    Salji tanpa musim di Malaysia .... hehehe

    BalasPadam
  3. seronoknya...^^
    thank ur posting..salam perkawanan dari indonesian

    BalasPadam
  4. seronok...

    salam perkenalan Iwan, terima kasih atas kunjungannya.. ^_^

    BalasPadam
  5. bagus sangat tempatnye jadi rase nak melancong kesane awak ni..

    BalasPadam
  6. Sepertinya menarik. It so interesting..
    Salam

    BalasPadam
  7. dipersilakan cik awi, kedatangan anda dialu-alukan ^_^

    BalasPadam
  8. Thanks Drieant..
    salam kenal ^^

    BalasPadam
  9. linkny sudah ta pasang. pakai nama NITA's Family atau apa?

    BalasPadam
  10. terima kasih...
    pakai nama nita's family

    BalasPadam
  11. beneran lo kak. . . aku tunggu hehehehee. . . maap baru bisa nengok k.nita. .

    BalasPadam
  12. benar....nanti nak datang bagitahulah hehehe...
    its ok, lagipun takde entry baru..^^

    BalasPadam
  13. sist, aku kasih award buat sista... diambil ya. ok

    BalasPadam
  14. Wah...terima kasih Drient

    baiknya hati awak ^^

    BalasPadam
  15. Wahh asiknyaa.. seronoknya yaa (cakap Malaysia dikit. hehehe).. but by the way.. foto kamunya yang mana? kok gak ada disitu? hahaha... jadi tukang foto yaa :p
    ckckc

    BalasPadam
  16. ok la tue...bahasanya pun tak jauh bezanyakan?
    hehehe...tukang foto tak bertauliah ;p
    Thanks Asalasah.

    BalasPadam

cayalah sapa yang komen :)