Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Isnin, 19 Mac 2012

Menyunting bunga di taman orang...

Tak sangka yea, pejam celik pejam celik masa berlalu begitu pantas...kalau dulu adik masih kecil kitalah yang jaga mereka, suapkan makanan, tukarkan lampin. Sekarang ni masing2 dah dewasa. Dan hari ni, kita ditugaskan untuk menyunting bunga di taman orang. Ialah mak dah pergi, jadi tugasan itu diambil oleh kita yang lebih dewasa.

 Aduhai, dugaan... black out la pulak....

Rasa berdebar la pulak yelah, esok dah nak meminang anak orang, segala persiapan masih tak selesai lagi. Lebih-lebih lagi kawasan rumah ni black out pulak. Nasib baik lepas buat aduan TNB datang dan settle masalah. Bila adik beradik bertemu memang penuhlah rumah kita yang kecil tu. Bila makan sama-sama rasa macam sambut Ramadhan masa kecil-kecil dulu. Teringat arwah mak..(Al-Fatihah...)


Adik-adik dan anak buah dengan barangan hantaran...

Diorang ni gila-gila sikit ^^

Kami hantar lima dulang jer... Alamak!! sirih jujung tak siap lagi...

Ambil gambar kenangan, yang lain tak sempat nak bergambar..

 Alhamdullillah... sampai ke destinasi (Rombongan Cik Yus...hihihi)

Rombongan kami ni, disertai oleh kami adik beradik serta best friend jer...

Disebabkan perancangan ni mengejut, so ramai saudara-mara tak dapat sertai, orang tua hanya Abah jer serta parents best friend merangkap bakal adik ipar kami. Dengan adanya pakcik and makcik (ibubapa Saiful) Abah tak rasa janggal sangat.

along, abah ngan pakcik (ayah Saiful)

Perkenalkan bapa pihak lelaki.... 

 Keluarga pihak perempuan..

Perbicangan berjalan dengan lancar... Alhamdullillah..

Dulang dibalas, tujuh dulang dari pihak perempuan

Inilah dia bakal adik iparku... Siti Azraliza (cantik orangnya)

Aku lak yang over nervous ... menyarung cicin di jari manis bakal adik ipar


Hidangan sedang menunggu untuk santapan...


Makan time...

Alhamdullillah selesai sudah.... bergambar kenangan sebelum pulang..

hihihi.... nanti kita makan ramai-ramai coklat tu yea...

Alhamdulliah..selamat sudah, semoga mereka dapat disatukan. So dalam masa satu tahun InsyaAllah akan ada majlis perkahwinan pula. Pengalaman manis buat kami, selain dapat jayakan satu majlis pertunangan, kami dapat bertemu adik-beradik walaupun tak semua dapat hadir. 

30 ulasan:

  1. wah selamat. .. . .. moga menjadi keluarga, dan keluarga yang sakinah tentunya hehehhehe

    BalasPadam
  2. wah dapat adik baru ya kaka. selamat ya, aku tak di undang. boleh ga datang...

    BalasPadam
  3. yang baju hijau manis itu kaka, sebelah kirimu. http://4.bp.blogspot.com/-j1aeJwX2U6E/T2SgkrsxOUI/AAAAAAAABE0/_xzK_eT-UrU/s1600/2012-03-17+13.36.38.jpg, boleh kenalan ta? heheheh

    BalasPadam
  4. wah baca koment sista di blog ane, yang FOllow me back. saya ga marah sama kaka, ya ada beberapa orang yang berkunjung di blog saya dan hanya bilang seperti itu. yang jelas bukan kaka. ya sebagai manusia kita saling mengingatkan, jadi ya saya tulis supaya bisa saling punya sopan santu. bukan begitu kaka. makasih ya... kapan nie aku bisa mampir ke sana? hahahah

    BalasPadam
  5. woho ada yang married niih ..
    congratz ya ..
    undang-undang dong kesana kak .. hehehehe
    ah, kirim doa pun tak ape lah ..
    semoga nanti bisa jadi keluarga yang baik, hidup dalam kasih karunia Tuhan dan sehat selalu sampai maut memisahkan ..
    amin :D

    BalasPadam
  6. @Tabah,
    Amiin, moga2 yah..^^ Thanks Tabah :)

    @Drieant
    Itu cuma majlis pertunangan, nanti majlis perkahwinan mereka kamu datang yea.. :)
    Tentang comment dalam blog kamu yang Follow me back tu, jangan risau, k.nita tak maksudkan apa2 bergurau saja. Tapi benar apa yang kamu cuba sampaikan. it's a good thing actually ^_^

    @Peduli AlamKu
    Yang mana satu yang duduk ke atau yang berdiri?? hihihi.. yang berdiri tu anak buah k.nita, sweet17..nanti ayah dia marah tapi yang duduk tu adik k.nita, nanti bila kami bertemu k.nita tanya dia k? Anyway Thanks for your comment :)

    @EY Surbakti
    Baru bertunang... thanks yea..
    Jemputlah ke majlis perkahwinan mereka nanti k,
    Amiin... moga dimakbulkan Tuhan, Thanks EY...:)

    BalasPadam
  7. wah.. Kak nita punya adik ipar baru nih ceritanya.. Selamat ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye cik awi.. k.nita bakal dapat adik ipar baru, terima kasih mereka sudah selamat ditunangkan.. InsyaAllah, within 1 year mereka akan disatukan.. kalau tak ada aral yang melingtang jemputlah ke majlisnya ye.. ^^

      Padam
  8. kunjungan sore k.nita. . .. besok klo aku nikah k.nita yang rangke bunganya ya. .. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai Tabah,
      sure boleh jer, tapi bila tu?...hehehe
      o ya, adat di sana sama tak dengan yang disini?

      Padam
    2. klo yang dikampungku sih biasa aja kak. . . ndak tau deh klo yang di istriku nanti hehehehe. .

      "bila tu ?" maksudnya. . .???

      Padam
    3. maksud akak, bila @ kapan ya si Tabah nak nikah? hehehe

      dah ada calon ker?? siapalah gadis bertuah tu kan...^^

      Padam
  9. Halo salam kenal yaaa mbak :)
    Orang KL ya?
    Asiknya yang punya adek ipar ^^

    BalasPadam
  10. Hai salam kenal juga Cik Una :)
    K.nita asalnya dari Pahang tapi menetap di KL...
    hihihi asik sekali ^^ sebab adik iparnya sporting :)
    terima kasih atas kunjungannya ya.

    BalasPadam
  11. salam nita,

    Amboi meriahnya.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam..Cik Ros,

      Alhamdullillah.. boleh tahan, almaklumlah first time meminang anak orang hihihi..

      terima kasih sudi berkunjung ngan follow nita :)

      Padam
  12. salam kenal,,
    wah meriah banget ya nikahannya

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam kenal juga.. OTJK @ En Apar
      boleh tahanlah meriahnya, itu cuma majlis pertunangan aja nikahnya within 1 year, InsyaAllah...
      Nanti kubaca blognya ya, kerna anak2 saya juga pesakit jantung. terima kasih atas kunjungannya.

      Padam
  13. ternyata gak jauh berbeza dengan tradisi di indonesia ya?^^
    tapi di indonesia tidak ada menyarungkan cincin keadik ipar...salam buat keluarga

    BalasPadam
    Balasan
    1. o begitu, kalau di sini sepatutnya ibu pihak lelaki yang menyarungkan cincin tu tapi disebabkan ibu kami sudah tiada jadi kakak sulung yang mengantikan tempat ibu. sebenarnya k.nita tak pasti sangat dengan adat ni, mungkin setiap negeri adatnya berbeda.
      salam buat iwan juga.. ^^

      Padam
  14. Alhamdulillah semuanya dah selamat :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah..

      sekarang ni nak tunggu perancangan majlis kahwinnya pulak :)

      terima kasih Noorzarina, sebab sudi singgah ^^

      Padam
  15. oh, baru tunangan toh ..
    hhihihiii ..
    u are welcome kak :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya loh...
      baru bertunang ^^
      hihihihi...

      Padam
  16. assalamualaikum nita...wow rombongan pi meminang yer moga cpt2 naik pelamin ye...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam k.maszull..InsyaAllah, moga diorang cepat naik pelamin.. ^^

      terima kasih :)

      Padam
  17. orang malaysiakah..??
    salam kenal aja ya...
    :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye saya orang Malaysia ^^
      salam kenal juga..

      thanks Dihas Enrico, sebab sudi berkunjung.

      Padam
  18. Al-Fatihah untuk arwah mak

    terima kasih datang ke blog akak..salam kenalan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih..

      salam kenalan wat k.ema jugak ^^

      Padam

cayalah sapa yang komen :)