Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Rabu, 14 Mac 2012

sabor jelah...........

Pagi tadi nak buat online fund transfer, tapi tak sangka pulak ia nak TAC no. ingatkan kalau dah register akaun no. selalunya tak perlu TAC No. Click request TAC no. TAP! (tepuk dahi sendiri), handphone kan dah hilang kene curik!... Aduyai....

TENSION betul, aku ni lah..........!!!!
 

Tetiba jer kan jari aku dial no. phone aku tu, its ringing... dah nak penghujung jer, ada orang angkat. Huh! berderau darah aku, takut campur marah...Aku tanya dia siapa, dia tanya aku nak cakap ngan siapa.. eh eh.. aku tanya lagi siapa ni, dia tanya aku lagi, "Awak nak bercakap dengan siapa?" Ewah geramnye aku.. aku bagitahu dia "Encik ni no phone saya, so saya tanya la encik, encik ni siapa, macamana boleh guna no saya ni?" Dia cakap ngan aku, ada orang amik handphone pastu tinggalkan sim kad kat dalam lift. Camne lak dia bleh tahu orang amik handphone? Aku malas nak fikir lagipun aku dah buat laporan polis dah.

Aku minta balik sim kad aku, dan tak sangka aku boleh minta no TAC aku.."Awak, boleh bagi saya no TAC tak, tadi ada SMS kan dari bank?" dia suruh aku call back sebab dia nak cek SMS dulu. Dia cakap tak ade msg lagi jab lagi tengahari dia datang nak hantar sim kad, katanya dia tahu area aku kerja. Aku nak tergelak pun ade, bengong gak aku ni kan..hahahaha.. aku tunggu gak dah kul 12.30pm takde call pun. pastu aku call dah off da phone tu. Aiyyo....

Budak yang amik sim kad aku tu budak India, rumah dia tak jauh dari rumah aku, belakang block rumah aku jer, PPR Rejang. Aku dah agak dah yang curi tu mesti budak-budak area tu gak. Aku taknaklah bersangka buruk ngan budak tu, tapikan dia tak risau ker guna sim kad orang. Sekarang ni kan setiap no didaftarkan.  Pernah gak la aku call polis, minta tolong buka pintu... polis call aku balik dan dia terus sebut nama hubby aku, eh bila masa lak aku bagitahu polis nama hubby aku..dari situ aku dapat tahu, polis ada rekod setiap no yang didaftarkan. Kang budak tu buat panggilan palsu naya  laki aku kang... tanpa lengah kan masa, ... walaupun sebenarnya dah nak masuk 2 minggu handphone hilang baru hari ni hubby aku block no tu dan beli sim baru guna no lama. Lega....

Wah seronok gak aku sebab dapat balik no phone aku, biasalah kan aku ni kan wanted. Semua orang mesti nak call aku punya.. paling kerap bank la, mesti budak bank tu rindu kat aku kan? hihihi....

Jahat la orang yang mencuri tu kan. Kesian aku, ingatkan kad bank ngan IC je hilang.... kad touch n' go aku, yang baru aku reload pun kena kebas...tak pasal2 aku kena Q nak beli token LRT panjang siot....

Masuk Watson, kedai favorite aku tu pun tengok2.. la kad tu pun dah hilang... da tak dapat point...

Alamak, bos masuk awal lak hari ni, ingat nak beli charger hanphone.. huh, sekarang ni kite pakai handphone yang tak canggih dah.. no cam, no vid, no muzik, no IT ....dulu pakai touch screen sekarang press keypad jer..phone yang biase jer..erm jadilah dari takde.. hidup kena sentiasa bersyukur...

Dah jam 6 pm, tak sabar rasanya nak baca msg...hihihi singgah jab beli charger kat Wisma Rampai.. budak kedai hanphone tu cakap handphone takleh charge, ok mungkin lama tak guna tukarkan bateri, tukar bateri pun tak leh.. budak cina tu siap cakap bahasa india ngan aku, "kak, Elek.. kak" "hah elek...aduh" pastu hubby aku mencelah, haah lupa lak aritu handphone tu jatuh dalam longkang... "hah !!......alaaaaaa......, sekarang baru nak cakap ker?" budak cina tu suruh aku beli baru, handphone jenis yang sama.."ala, kak murah jer RM69, kasi discount kat akak RM65, ok"  tak yah la... lain kali jela dik... Aku tak pernah beli handphone, handphone yang aku pakai semuanya pemberian suami aku, aku pakai sampai hilang.... so, aku ada aim satu phone cantik kaler dia pink macam warna phone aku dulu.."Abang, cantik kan?" dia boleh blah camtu jer..... "nanti2 jelah ye..."

Nampak gayanya, takde phone lagi lah aku.... huh..sabor jelah..  

12 ulasan:

  1. sabat buu sabar...
    Traik nafassss...
    Hembuskan...
    jangan di hembuskan dari bawah ya...
    :))

    BalasPadam
  2. hahaha...ok3

    tarik nafasss... dan hembus melalui hidung, siap!

    thanks, erow :)

    BalasPadam
  3. wkwkwkkwkwkk. . . . k.nita kacian amat . . .. sabara ja yah. . pasti ada gantinya ntu dari suaminya. ..

    BalasPadam
  4. hihihi.... tengah sabar la ni, itu sudah pasti ^^

    Thanks, Tabah :)

    BalasPadam
  5. hehehhehe. . . siiippp... mah gitu dong. . senyum kata di fotonya hehehe

    BalasPadam
  6. iye ye ye... Orang Terengganu cakap senyum sokmo :)

    BalasPadam
  7. wah sabar ya.. masalahnya banyak amat. bertumpuk masalahnya. untungnya di belikan hanpon baru (kalau ga salah nangkap) hahah. sukurlah.

    BalasPadam
  8. aku lagi sabar ni, Drieant.. masalah ini masih boleh ditangani, tekde hal lah...
    kamu salah nangkap ni Drieant, hanponnya masih belum diganti.. (in proses lo) hihihi..
    Ya syukur Alhamdullillah...... semuanya masih terkawal ^^

    BalasPadam
  9. kunjungan malem k.nita. . .. . :)

    BalasPadam
  10. thanks Tabah, atas kunjungannya :)

    BalasPadam
  11. salam kenal mbak,,

    sabar ja ya mbak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam kenal siska.

      ya, terima kasih ^_^

      Padam

cayalah sapa yang komen :)