Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Ahad, 14 Oktober 2012

Underneath pokok kelapak, I will wait for you

Assalamualaikum w.b.t.

hey guys, did you remember this catchy song  "Underneath pokok kelapak i will wait for u"

mesti korang ingatkan..hehehe kalau tak ingat mari kita imbas kembali zaman Akademi Fantasia Musim ke 3 dulu.Layan k klip video ni..


Masha nyanyikan lagu ni tuk Adlin salah satu juri AF3.


Masa tu, aku suka sangat nyanyikan lagu itu untuk Asyraf. Lirik lagu ni kelakar kan. Asyraf suka dengar aku nyanyi lagu tu tergelak-gelak dia dibuatnya walaupun dia tak faham apa yang aku nyanyikan masa tu.

Kenapa tiba-tiba aku teringat kat lagu ni? Ini sebab gara-gara aku tertengok Propaganza yang dihoskan oleh Marsha dan Reza. Tapi masa tu kami anak beranak bukan layanpun rancangan tu cuma tertengok Marsha jer. Aksi Marsha mengacara Propaganza tu cam gedik sikit, tapi still cantik la. 

Rancangan Propaganza ni dihoskan oleh Marsha dan Reza kedua-duanya pun bekas pelajar AF3 
(foto pinjam dari google)

Aku tanya Asyraf percaya tak Asyraf pernah bergambar dengan Marsha dulu. Asyraf cakap tak. Sebenarnya pernah. Tengok lah pic kat bawah ni. hehehe






Asyraf bergambar dengan Marsha selepas tamat belajar kat Akademi Fantasia 3. Ni masa baru nak jadi artis lah.. Sweet sangat kan..


*Every time I see asyraf my heart bergoncang
Every time I think of you pagi and petang
I forget to eat my makan
Coz there's no other boy but this one

Underneath pokok kelapa

I will wait for you

Oh asyraf hear me lah

Don't tutup pintu
Coz your hair is like penyapu
Coz I know it is full of kutu...


thanks for reading this entry ^_^

27 ulasan:

  1. Teringat memori af3 dulu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Af3 paling best masa tu sebab ada aura Mawi... raja sms.. :D

      Padam
  2. tak tengok af ms tu....astro xde...tp Asyraf sgt cute ms tu...=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. erm.. akakpun nasib baik jer sebab masa tu tinggal ngan mak mertua hehehe..
      akak pun rasa masa tu Asyraf cute sangat, rasa nak suruh Asyraf kecik balik :P

      Padam
  3. lihatlah betapa bahgianya asyraf berpose bersama sang superstar. seronok masa kecil yang indah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenangan indah.. sekarang dah takde peluang nak berjumpa lagi.

      Padam
  4. kecik kecik da jmp retis..wewitt..

    BalasPadam
    Balasan
    1. nama "May" mengingatkan saya tentang kelompok music rock dari Malaysia yang saya kenal sejak saya junior high school. masih berjayakah kelompok music ini?

      Wah sorry sister May, saya ucap salam kenal untukmu.

      Padam
    2. May : hihihi..wewitt, Asyraf bergambar ngan retis..masa kecik-kecik jer kot dah besar tak jumpa dah..

      zachflazz : Kumpulan May sekarang mereka dah Otai, tak pastilah perkembangannya sekarang.

      Padam
  5. wah.., siap bergmbar ngan artis lg eik.,

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah pasal..cam bagus jer erk..hihihi

      Padam
  6. wahhhhh JELES!!!! kesik2 da bergambar dgn marsha isk isk isk.. heheheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..masa kesik2 jer kot dapat bergambar ngan marsha :P

      Padam
  7. Marsha ni memang comel kan? Bila bergambar dgn ashraf si budak comel tu bertambah la comel dia. Cuma gedik dia tu mmg takleh bla la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Marsha memang comel orangnya..sokong sangat hehehe..betul tu dia punya gedik memang takleh blah hihihi

      Padam
  8. Heheheh what is it mean "comel" here? Kata teman teman sih artinya "cantik", atau "handsome". Benarkah demikian? Marsha is really beautiful, isn't she?

    BalasPadam
    Balasan
    1. comel mean cute. bolehlah lebih kuranglah artinya.
      yes, she is beautiful ^_^

      Padam
  9. assalamualaikum nita...bestnya dpt bergambar ngan Marsha...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam k.maszull..memang best sangat :)

      Padam
  10. time tu kecil lagi..camana asraf nak ingat...hehehe..tp bertuah asraf kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu yang bila dia tengok pic tu dia tersengeh jer..ha'ah bertuah Asyraf dapat bergambar ngan artis gitew hihihi :P

      Padam
  11. wah asyraf kecik2 lg dh begambor dgn retis heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan wanieys kannn..mama dia pun tak pernah bergambar ngan retis hihi

      Padam
  12. Hi Tuan blog nak copy gambar boley x? :P iteww minat sangat2 kat Marsha tuh :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. silakanlah..saya pun copy dari google hehehe...

      Padam

cayalah sapa yang komen :)