Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Rabu, 5 Disember 2012

Cinta Kristal - Awie

Assalamualaikum w.b.t.

Lamanye tak update, sebab takde mood lagi dan kebetulan berlambak pula kerja kat office ni.

Well actually, saya baru jer balik bercuti. Ceh cam bagus2 jer, bercuti pun takdelah jauh mana Port Dickson jer kot...hehehe. Walaubagaimanapun itu adalah kali pertama saya bercuti dengan keluarga tersayang walaupun sebenarnya rancangannya nak ke Pulau Redang, tapi budget lari jenuh kejor tak juga dapat tangkap plus buat plan secara lewa so ke PD lah kami. Syukur Alhamdulillah.... sungguh berpuas hati.

Tapi hari ni, saya tak nak cerita pasal percutian kami tapi nak layan lagu kat bawah ni.





Bengang punya pasal anak2 tak mahu gelak tengok cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah.. mama jer sorang2 terkekeh-kekeh. Mana taknya siang tu mama ngan baba balik KL sebab nak ambil Mama Eyda so anak2 tak dibenarkan mandi kolam. Malam tu baru dapat mandi sekejap jer sebab mama nak naik cepat nak layan movie. Tapi tak habis juga movienya pasal mama eyda sibuk nak tengok bola Malaysia vs Indonesia . Bukan nak tengok sangat bola tu tapi nak tengok penyokong Malaysia kot2 terselit boypren dia masuk tv. Anyway Malaysia menang malam tu. 2-0. Tahniah pasukan Malaysia.

Walaupun majoriti kami berpuas hati dengan percutian ni tapi masih ada sorang budak yang masih bengang sebab tak puas lagi. Menurut si kecik tu percutian ni boring tapi dia adalah insan yang paling payah nak balik, samada mandi kolam ker mandi laut ker dialah paling payah nak diajak balik ajak makan pun susah.  Alaah sabar je ok, nanti kita pergi lagi InsyaAllah. 

Paling mengharukan kami bawa camera tapi charger batery tak bawa.. Beria-ria posing tapi takleh snap. Jangan marah haaa...

thanks for reading this entry ^_^

21 ulasan:

  1. laaa mcm tu ke citenya..so xder lah pic bectnya..hehe

    sonok jgak kan sesekali berct dgan fmly..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang menghampakan.. :(
      seronok sangat, anak2 saya masih tak puas, mereka nak pergi lagi hehehe..

      Padam
  2. la tkde gambar rupanya...tkpa janji anak2 happy...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah pasal..
      memang rasa berbaloikan sangat kalau tengok anak2 kita happy ^_^

      Padam
  3. tahniah untuk Tim Harimau Malaysia. Kalian memang lebih baik. Lawan Thailand di semifinal, saya mendukung pasukan Safee Sali cs. Bravo!

    Saya tidak bisa buka lagu pasal di atas. Tapi melihat nama penyanyinya, apakah Awie ini ex. vocalist WINGS dan pernah menyanyikan lagu NOOR NILAM SARI untuk SEARCH?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah buat mereka..1-1 lawan dengan Thailand harap tim Harimau Malaya berjaya nanti.

      takpe tu salah satu klip vid dari filem Hantu Kak Limah Balik rumah..
      Memang betul Awie ex vocalist Wings. Dan dia adalah salah satu lagenda rock Malaysia ^_^

      Padam
    2. saya punya banyak cassette/CD album WINGS (saat vokalisnya Awie atau Mus), juga MAY, SEARCH, RUSTY BLADE, BUMIPUTERA ROCKERS, XPDC, EKAMATRA, Hanafie Warren, Ella n' Metalchild, and masih banyak lagi, Nita. Saya menyukai musik rock Malaysia saat saya masih duduk di Junior High School.

      Padam
    3. ya, saya sudah putar lagu di atas. masih awie yang dahulu rupanya, seperti saat di Wings. hanya dia kelihatan tua sekarang.

      Padam
    4. samalah dengan saya, saya minat juga dengan lagu2 dari kumpulan tersebut cuma pernah beli cassette May dan Search jer..
      kalau sesekali terdengar lagu2 lama memang mengundang nostalgia... :D

      hehehe.. biasalah tapi rasanya Awie sekarang lagi hensem kot.... ;P

      Padam
  4. wak pon kekadang lupa nk charge battery jugakkk.. aHHkss

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha...ok lah tu wak, saya bukan kadang-kadang tapi selalu :P

      Padam
  5. Alaa... rugi nya takde gmbr. Itu la yg takbestnya dgn gadget ni. Asyik nak kena cas, cas, cas. Saya paling boring bila henfon bateri habis.

    Sape budak yang susah nak ajak balik tu? Aisyah ke? Heheh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. erm..tulah pasal memang rasa rugi sangat..
      betul betul betul.. yang henfon tu memang selalu terjadi hehehe
      bengang jer orang yg call saya asyik off jer henfon, tapi paling haru masa cuti hari tu, saya tak perasan terbawak sekali henfon tu berendam dalam kolam.. jahanam henfon huhu :P

      tahu takpe.. memang si Aishah ler yang lain ngikut jer, dia ni lak kita nak kena ikut dia hehe..

      Padam
  6. wah keren juga nih blognya mbak ..... salam kenal yah

    mohon dukungan di kontes saya dan tolong di G+ yah.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih :)

      InsyaAllah pasti beri sokongan buat kamu juga ^_^

      Padam
  7. Nice posting, maaf cuma kunjungan rutin aja :D

    BalasPadam
  8. hahahaha.... Lucu banget hahaha

    BalasPadam

cayalah sapa yang komen :)