Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Selasa, 28 Februari 2012

happy birthday abang

24.02.2012....

Mama : Happy Birthday Abang....
Abang : Thank you, Mama... erm...birthday abang ni, abang nak hadiah..
Mama : ermm....ok, abang nak ape?
Abang : ape2 jelah...nanti, hadiah tu mama letak dalam kotak pastu, bungkus dengan kertas hadiah taw..
Mama : Ok...
Abang : Mama, nanti jangan lupa beli kek pasang lilin pastu tutup lampu, nanti abang balik, jerit  SURPRISE!!

Aik, camtu lak....

Alahai anakku dah besar dah sekarang, 24.02.2012 abang berumur 7 tahun, kalau dulu sambut birthday takde permintaan sekarang siap ajar mama camner nak sambut birthday.....





Mama  : Abang, mama dah beli kek. Abang mesti suka..^_^
Abang : Mama beli kek Boboiboy..
Mama : tak..





Abang : Haa..Ben10
Mama : Alaaa...takkkk...
Abang : Kek Ben10 for last year, tapi besar..(sambil lihat kotak kek agak kecik)




Mama : Alaaa..mama ingat this year mama belikan kek gambar hero yang abang suka tu...(alahai salah la pulak) dah takyah teka2 dah, nah tengok sendiri..


Abang : Wow Spiderman! erm ok...(muke cam tak pueh ati jer)
Mama : Abang, mama tak sempatlah beli hadiah..nanti2 jela erk..
Abang : It's ok, minggu depan pun boleh...

Aduh, anak aku ni perli aku ker...


Si Adik ni memang over sikit..

Merajuk lak Adik sebab mama cakap ni birthday Abang lah..


Jom kite sama2 potong kek


Nyum..nyum..nyum..

 lepas makan kek makan nasi ngan ayam KFC....berselera betul tengok mereka makan (patutlah tak makan nasi lagi, balik sekolah tadi makan roti jer..sian anak2 mama)

Nampaknya mama kena berusaha lebih lagi untuk pastikan anak2 mama happy...