Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Selasa, 24 September 2013

Staff baru I, hensem U ....

Assalamualaikum w.b.t.

Semalam uolls, I ada staff baru, hensem sangat..

Tak caya! silalah tengoklah... bukan saja hensem, rajin pulak tu... penuh dengan konsentrasinya sewaktu menjalankan tugas..




tapi dia terpaksa melepaskan jawatan hari semalam juga, berikutan kerja yang dia buat keluar dari tugasan sebenar..

hehehe... main game.. Asyraf..Asyraf...

Al kisahnya..semalam Asyraf sakit kepala, so dia minta kebenaran untuk pulang sekolah awal. Tapi sebab dah hampir nak habis waktu sekolah maka, baba dia tak jadi ambil dia dari sekolah. Dan budak bertuah ni, pula memang jenis mengikut kata. Dia tunggu baba dia kat sekolah dan ditinggalkan oleh uncle van sekolah. Akhirnya mama jadi mangsa kena jemput dia kat sekolah sebab motor baba rosak tengah jalan. Kalau mama jemput memang tak balik rumahlah jawapnya.. Asyraf pun terpaksa lepak kat office mama. Disebabkan homework takde dan buku yg dipinjamkan dari library sekolah habis baca maka terpaksalah mama bagi dia layan game. Keseronokanlah Asyraf, kalau tak sekejap-sekejap panggil mama hantar dia balik sebab boring..

Ermmm..tak pulak mama nampak tanda-tanda sakit kepala kat budak bertuah ni..??

Eh eh uolls..Asyraf dah pandai cakap cina. Kebetulan balik dari kerja kami pergi kedai gambar nak ambil gambar sekolah Aishah untuk pendaftaran darjah 1 tahun depan. Asyraf berbual dengan tokey kedai gambar tu dengan bahasa cina.. wah tak sangka mak!.. mana taknya kalau kat rumah suruh cakap sikit jawapnya tak tahu, tapi bila Aishah cakap bahasa cina ngan dia, dia marah.."Takyah cakap cina boleh, nanti cina dengar dia tak tahu adik cakap ape.." biasalah Aishah memang suka berlakon macam pelawak Yasin cakap jepun bunyi dah sama tapi makna tak tahu.. cuba suruh ulang balik perkataan tu mesti dah jadi lain...hehehe..

K.bye!

thanks for reading this entry ^_^

38 ulasan:

  1. amboiii ,comeyy nye staff baru tu heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. comeyy kan.kan.. NorRo AiNi kann...hehehe

      Padam
  2. urm.... twin en kimiey.... mmg hensem..... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah..mereka berdua memang hensem... ^_^

      Padam
  3. hahaha.... caya la Asyraf. ....

    BalasPadam
  4. Asyraf mmg bdk pintar.... caya la la... im so proud of u my dear...... mama eyda

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah... tengkiu mama eyda ^_^

      Padam
  5. Mmg ensem laa staf baru..tuh penuh konsentrasi.. yer.. hehehhe

    Waah bagus laa pandai cakap cina.. senang laa nanti.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hensemkan..biasalah kalau dapat apa yang dia minat..hehehe

      In Sha Allah...terima kasih RInna ^_^

      Padam
  6. padan la concentrate 200%...fokus...fokus...hehehehe^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. tau takpe...budak-budak kan..

      Padam
  7. sy cukup kagum kalau org boleh berbahasa selain dr BI
    sbb BI tu dah biasa wpun grammar tunggang langgang ;)
    cerdik hero awak ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pun sama memang cukup kagum pada mereka yg boleh berbahasa lebih dari dua bahasa ni..(BM,BI)

      terima kasih Irfa..

      Padam
  8. Bisa jadi penyemangat ya...sis :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya, bisa jadi penyemangat...

      terima kasih budi os 19.. (^_^)

      Padam
  9. layar komputernya gede banget. pasti betah main gamenya. staff barunya digaji kagak ? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu sudah pasti...
      gak digaji sebab lain yang disuruh lain yang dibuat..hehehe :P

      Padam
  10. hensem mana antara anak sama papanya, hayooo?? hehe

    BalasPadam
  11. bagus belajar cakap cina.. senang nak kawtim.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..amboi dalam maksudnya tu... :P

      Padam
  12. hahaha.. patut la fokus sgt.. rupa2nya... hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha...camtulah Asyraf kalau dapat main game.. :D

      Padam
  13. sy keturunan cina yg xreti satu habok pn perkataan cina. pernah jugak org cina ckp cina ngn sy dulu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. la ye ker...
      saya beria-ria suruh anak belajar bahasa cina sedangkan orang berketurunan cina tak heranpun.. hehehe..
      takpe yang penting bahasa Melayu bahasa kebangsaan kita kan..

      Padam
  14. kan cakap cina depan nita...tak faham pula dia cakap apa...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah ek..beria mama suruh cakap, bukannya dia tak tahu tapi takut mama yang tak faham nanti...hehehe..

      Padam
  15. Hahaha..pekerja handsome pandai cakap cina. Bertuah akak ada anak handsome mcm asyraf :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan izan kan, berkebolehan sungguh budak handsome tu kan..

      hehehe..terima kasih Izan..

      Padam
  16. patutla muka nampak kusyuk jer..main game rupanya!!

    hilang dah tu sakit kepalanya..haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..kan..

      dah dapat ubat sakit kepala lah tu..hihihi

      Padam
  17. hahaha syraf2. kelakar betol. dah la muke dah nak macam cina. pandai pulak cakap cina. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah mata sepet...tulah, tak sangka.. kann..hehehe

      Padam
  18. Balasan
    1. hehehe...kan waniye kann...^_^

      Padam
  19. Nanti Auntie nak pinjamlah staff handsome ni kat office Auntie tapi mampu ke nak bayar gaji dia???

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha... tak terbayar nanti sebab kos letrik melambung disebabkan dia yang suka main game waktu bertugas....

      Padam

cayalah sapa yang komen :)