Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Rabu, 20 November 2013

Cuti sekolah.. nak kemana ye??

Assalamualaikum w.b.t. 

Dah masuk musim cuti sekolah dah ni, biasalah anak2 dah start tanya nak cuti kemana ye..mama jawab korang je yang cuti mama still working..hehehe.. cuti takde kalau adapun cuti bersalin jer itupun dah lepas.. sabor jelah anak2 ye dapat mama macam mama ni.

Wahai anak2, mama tengah fikir ni, bersabar ye.. Ok, sekarang ni memang cuti sekolah, ada yang request nak ke PD lagi, ada pula nak ke Genting Highland, Legoland, balik kampung, Penang dan macam-macam lagi seperti ongkos mamanya cam banyak jer cam loaded jer kan.. Mama sekarang tengah fikir destinasi budget yang terendah asal tempat tu seronok dah ler. Kat mana erk.. balik kampung kot hehehe.. Sekarang memang takleh kemana-mana sebab abang ada tuisyen mungkin bulan Disember ni kita fikir lagi k!

Berikut adalah gambar2 lama musin cuti lepas, dimana Makcik Nora (adik aku) dari Penang bawa anak kesayangannya Irfan, bercuti di Kuala Lumpur. Dan tak sahlah kalau tak bawa budak bertiga nikan.. jom layan je gambar2 tu.. 

Zoo Negara..sempat bergambar ngan badut lagi.

4 sekawan

ni kat Putrajaya kot..

Ramah betul anak dara aku tu kan..ntah apalah yang diorang bualkan..

 Lepak kat shopping mall

 Asyraf, Irfan, Aishah

Asyraf dengan heronya.. Ben10

bergambar kenangan

kat ICT

bergambar kenangan bersama Makcik Nora

Seronok jer anak-anak aku

kat ICity lagi

sabor jelah anak dara aku nih!

thanks for reading this entry ^_^

30 ulasan:

  1. cuti x ke mana sbb anak nak sunat. hehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..baru saya teringat anak saya pun dah bersedia nak sunat December ni..
      erm cuti kat rumahlah jawabnya hehehe..

      Padam
  2. tidak ada foto nita di atas ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tidak ada sebab saya tak ikut huhu.. ^_^

      Padam
  3. seronokkan anak2 ni bila kita bwk pergi bercuti...

    kak ain bulan 12 ni baru nak fikir pergi2 mana bercuti...kat dekat2 sini jer...
    Icty tak pernah sampai lagi..walau pun tak berapa jauh pun dari rumah kami..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu kak ain anak2lah yang paling seronok bila dibawa berjalan..

      samalah sebab anak sulung saya masih tuisyen. sesekali pergilah tinjau ICity tu kak, ok juga tempatnya..

      Padam
  4. Seronok nyer bebudak ni sebab mak diorang tengah fikir nak kemana..
    kanak2 tak kisah kemana.. asal mereka happy .. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang seronol sangat diorang tak sabar2 nak tunggu hari tu.. betul tu kat mana2 kita bawa memang diorang tak kisah asal happy.. ^_^

      Padam
  5. sama la tgh dok pening nak bawak anak-anak gi jenjalan mana ni... nak ke utara ke, timur or selatan lagi.. rasa cam nak jauh2 gi sabah ke tp bajet takde.. hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. camtulah ye, teringin nak bawa anak2 jalan jauh2 tapi bajet pulak takde..
      InsyaAllah...pasti ada hari tu kan.. ^_^

      Padam
  6. buat makcik tergelak je tgk si aisyah ni. Yang berborak kat pelampung tu sape? Bukan abang dia dgn irfan kan? Pastu gmbr yg memanjat pokok. Heheh..

    Sebenarnya budak2 ni asal bawak berjalan je tak kira ke mana. Mesti mereka suka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..Aishah..aisha.. bukan abang dia dgn irfan tapi budak2 yang kebetulan mandi kolam yang sama, anak dara ni cepat dapat kawan sebab terlampau ramah.. tulah sabar jelahkan ngalahkan budak lelaki.. hehehe

      betul tu Lyd, budak2 memang tak kisah asal kita bawa berjalan je tu dah buat diorang seronok. ^_^

      Padam
  7. sy pn tgk merancang nak bercuti...hihi.. untuk happykan anak yang pasti

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu Azi, anak2 pasti happy kalau mak ayah diorang bawa diorang bercuti..^_^

      Padam
  8. yang memanjat tiang anak dara la tu yer ... sesekali apa salahnya ... heheheee

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah, yang memanjat tiang tu anak dara..oklah sesekali erk..hahaha..

      Padam
  9. tunggu qaira besar baru nak pikir..hihihiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..Qaira tak pandai nak request lagi nak cuti kat mana :P

      Padam
  10. salam kak... lama tak jenguk sini.. hihi.. datang melaka la kak.. hehehe... zizie ada ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wa'alaikumsalam zizie.. biasalah sibukkan, akak pun sama ^_^
      Melaka macam best jer, ha'ah leh jumpa zizie kan.. ern.. kena bincang ngan baba diorang dulu lah..hihihi..

      Padam
  11. kemain seronok lagi budak budak nih dpt gi berjalan jalan kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu mimi, memang seronok sangat diorang tu ^_^

      Padam
  12. Nita, bila sebut pasal sunat, ingat Along. Menjerit satu klinik bergegar...kelakar kalau ingat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..kelakar kan
      saya pun tak sabar nak tengok reaksi Asyraf, camana agaknya kan..tapi buat masa ni dia macam suka jer, siap request lagi nak sunat bulan 12 ni..

      Padam
  13. Balasan
    1. seronok sangat Wak Gelas.. ^_^

      Padam
  14. budak-budak bawa pergi cuti mandi kolam pun mereka dah seronok

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu Ema, anak2 saya pun dah mengajak nak ke water park, erm...nak kena bawa jugalah kan.. ^_^

      Padam
  15. same here..habis memikir nak bawak anak2 bercuti kemana..hehehehe

    salam kenal
    che'Pah
    www.latifahsuleiman.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasalah..every year pun mesti nak kena memikir nak bawa anak kemana..hihihi

      salam kenal che'Pah juga..
      nanti kita ke sana ^_^

      Padam

cayalah sapa yang komen :)