Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Rabu, 4 Jun 2014

Hati banyak syok...

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah.. syukur kerana masih diberi kesempatan hidup dimuka bumi ni. Moga diberi kesempatan untuk perbaiki diri lagi. Di kesempatan ini aku naklah berbeloging lagi.. ewah..! banyok cite aku nak story ni layan dululah cite sebelum cuti panjang ni ye..

Oklah aku nak cerita pasal bungkusan. Aku ni tak ramai kawan sangat. Adalah kawan tapi tak close sangat.. kesian sangat kan.. jadi kalau ada yang komen kat fesbuk ke blog ke, aku rasa syok sangat. Hinggalah suatu hari adalah seorang sahabat dari dunia blogging ni (huh.. sungguh haku bangga menyebutnya hehehe)  beri aku satu bungkusan.

Aku seronok sangat sebab belum habis bulan April semua kerja aku dah selesai. Tak sabar rasanya nak bersalin, tapi makin aku tunggu makin takmo juga baby aku keluar. Balik kerja, hubby aku tanya ada beli barang online lagi ker, almaklumlah sekarang ni beli barang pakai online, seingat aku takde la pulak aku beli barang.

Sampai rumah, wah terkejut walaupun dah tahu apa benda dalam bungkusan tu. Sebenarnya lebih kepada berbesar hati menerima bungkusan dari sahabat yang tak pernah kita jumpa. Rasa seronok sangat, mulanya takmo buka tapi buka jugak.

Hadiah istimewa buat baby dari Lydsunshine pemilik blog :::DariBintang:::

"Thanks Lyd..!!  Saya suka sangat menerima hadiah tu dan rasa terharu.. awak memang sweet.."  





Alas tilam dan bantal buatan Lyd ni, memang cantik. Jahitannya kemas dan selesa. Warna pilihan Lyd pun cantik.

Tak sabar nak bagi baby pakai, mesti cute kan.. Biasalah mak memang over.. hehehe..




Si Abang yang test dulu, siap suruh mama belikan untuk dia satu. Ni belum kakak nampak lagi, lepas abang test mama sorokan takut kalau kakak nampak mesti dia nak. Tapi makcik Intan pula tak reti simpan rahsia. Malam tu jugak dia bagi kakak tengok apa lagi kakak pun nak try jugak pastu suruh mama bagi kat dia je alas tu sebab dia nak jadikan selimut. Mama kata tak boleh sebab kawan mama buat khas untuk baby. Susah juga nak pujuk akhir kakak mengalah... ialah bukan dia nak sangat tapi cemburu sebab baby banyak baju baru.  

Kalau tak cerita tentang abang dan kakak memang tak sahkan?.. Abang sihat seperti biasa dan tak sabar tunggu kehadiran adik barunya. Kakak pula makin manja tapi cara kakak nak ambil perhatian buat mama pening arrr.. tapi mama tetap sayangkan semua anak mama k..

ironman dan batman ni untuk adik katanya....


Kakak tak check-up lagi lepas ni, sebab kakak dah sihat... ^_^

28.04.2014 adalah hari Aisyah buat check-up untuk jantungnya. Alhamdulillah Aishah dah sihat, jantung Aishah dah ok, walaupun menurut doktor ada sikit bocor kat injapnya tapi ia tak memudaratkan.. Aishah dah sembuh sepenuhnya.. Alhamdulillah..syukur padaNya! 

Kerja kat office pun tak banyak bolehlah cuti dengan aman.. wow! banyak perkara menyenang hati berlaku, hati pun banyak syok.. Alhamdulillah...

Ada lagi berita gembira tunggu....






"Acik Lyd, caye dah guna dah alas tilam tu, wat alas tilam sepital.. misi suke angat kat caye sebab tulah ia tahan caye lama2 kat wad.."











Sorrylah cerita aku campur aduk cam rojak... kalau tak faham, buat2 faham jelah yea.. K, Bye!

thanks for reading this entry ^_^

12 ulasan:

  1. ape kabar nita.akak pun sama mcm nita gak.kawan tu ramai tp tak la rapat sgt.kawan2 rapat kt kg dulu dah jrg sgt jumpa.lama akak tak blogging lebih 4 bulan.jemput jenguk blog akak ye bila lapang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Khabar baik kak, masing2 sibuk kan.. InsyaAllah nanti kita jenguk blog akak k..
      terima kasih sudi jenguk kita :)

      Padam
  2. Lamanya x menjenguk ke sini...dpt baby baru yer...sonoknya...tahniah!!
    Memang akan sonok x terkira kalau dpt hadiah...walaupon dr org yg x pernah jumpa...hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah kitapun lama tak jenguk mama_ka0ri, terima kasih..
      memang sonok sangat kan.. ^_^

      Padam
  3. Eh, dah lahir? Muhammad Amsyar. Dah la lahir sama tarikh dengan macik Lyd. Hehehe... Memang anak angkat macik Lyd la ni. Tahun depan boleh celebrate sesame ye Amsyar. Comelnya Amsyar ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama ye tarikh lahir.. hehehe..
      Seronok Amsyar dapat mak angkat cam macik Lyd.. ha'ah tahun depan celebrate birthday sama2..maceh macik Lyd.. ^_^

      Padam
  4. bestnya dapat hadiah kan....nita dah bersalin ye... tahniah ye nita,.,

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang best kan.. erm dah bersalin 5 May aritu..terima kasih Azi :)

      Padam
  5. tu diaa... bby bso lu yg kasi rasmi., huhu

    BalasPadam
  6. tahniah kak nita!! bestnya.. moga rezeki saya utk dpt baby boy lak pasni

    alhamdulillah aisyah dh smbuh spnuhnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih ina,.. moga Ina dapat baby boy pasni..Amin..

      Alhamdulillah.

      Padam

cayalah sapa yang komen :)