Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Isnin, 13 Oktober 2014

Topi kait buat Amsyar

Assalamualaikum w.b.t.

Wah wah wah... kemain lagi, semangat mama Amsyar ni, (kalau Aishah dengar mesti dia bengang.. Amsyar je ke anak mama?) bab mesin jahit dah disimpan.. project baju raya Asyraf terbengkalai.. ni dah ada minat baru.. belajar mengaitlah pulak..

Pada mulanya nak kait kopiah untuk Asyraf, biasalah kalau berguru dengan youtube atau blog memang susah nak faham tambah pula sikap kurang sabar ni memang tak jadilah jawabnya. Dah alang2 nak belajar, minta baba belikan jarum ngan benang kait. Mulanya dia macam tak setuju sebab dia tahu mama selalu tak ada masa, macam2 nak buat tapi dah sayang agaknya (cewah) diturutkan jugak kehendak isterinya..hihihi.. tahu pulak dia beli jarum ngan benang tu..

Bila dah ada benang ngan jarum, pinjam buku kait adik ipar aku Ain, tapi haremm nak faham.. apetah formula dia.. jadi buku tu tolak tepi dan kemudian buka youtube nak belajar yang simple, iaitu buat topi baby, sayangnya topi baby seeloknya beli jarum yang besar dan benang tebal sikit.. tapi sebab nak juga buat, ada aku kesah.. aku ambil basic jer yang selebihnya kubantai..dan akhirnya...

inilah hasilnya.

comel tak?!

hehehe.. baba cakap macam topi baby girl jer.. oklah dengan komen my hubby.. mother in law lak dia tak komen dia senyum jer... aku yang tak sedar diri ni selamba jer bawa anak pakai topi hasil kerastangan tu ke hulu ke hilir.. bangga kot.. hahahaha..  



k.bye!

thanks for reading this entry ^_^

20 ulasan:

  1. ii lucunyaa :) jadi gemes kpengen nyubit boleh ? :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih...Annul Yaqin..
      sayangnya Amsyar jauh..jadi tak kesampaianlah kpengenan itu.. :D

      Padam
    2. biar cubit pipinya sendiri saja, hehe

      Padam
    3. ala siannye.. hehe. :P

      Padam
    4. @mbak nita :hahaha iyaa bener juga mbak :v
      @kang zach : kejamnya :3

      Padam
    5. sini Bang Ainnul saya cubit pipinya keras-keras.

      Padam
  2. omeynya baby .. lama dah orang kita tak buat kait mengait ni kan.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih Ana.. ha'ah kan.. ^_^

      Padam
  3. comel sangat untuk dipakai Amsyar.
    tapi, coba pakai sama Baba...
    hihi... tentu comel pulak, hehee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih zach.
      amsyar je pakai comel, kalau babanya pakai tak comei nanti mama buatkan kopiah untuk baba bukan sahaja comel malah hensem terus ..huhu

      Padam
  4. Nita, saya sesaat lagi hendak shalat Dhuha (bukan bermaksud riya')
    saya hendak mendoakan Aiman pula ya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah..terima kasih zach.. terharu saya
      semoga Allah murahkan rezeki serta permudahkan urusan awak sekeluarga..amin

      Padam
    2. waiyyakum, semoga Allah pun melimpahkan rizki dan anugerah yang berlimpah untuk Nita dan family.

      Padam
  5. Kalau dikemaskan hujungnya...jadi kopiah haji

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh ye ke yan.. tulah tak tahu cara..InsyaAllah nanti saya belajar lagi..

      Padam
  6. huhu., smbil2 kan., kira cntik la tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha'ah kan..hehehe..
      ooo...cantik ek, alhamdulillah..

      terima kasih zuhdi sanusi..makin semangat pulak nak mengait lagi nih..^_^

      Padam
  7. okay latu. cantik je. lama2 nnt mesti improve. mak mentua tu yg tak tahan tu, dia senyum penuh bermakna je ye,...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok kannn..hehehe inyaAllah kalau datang rajinnya nanti..
      ha'ah bermakna sungguh senyumannya..

      Padam

cayalah sapa yang komen :)