Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Isnin, 15 Disember 2014

Sentap

Assalamualaikum w.b.t.
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ 

Hi, uolls! nak tanya uolls suka tak berwhatsApp? takyah jawab.. memang kebanyakannya suka kan. Semenjak adik iolls bagi handphone pintar ni kat iolls, bukan main rancaknya nak meng-update FB, IG, dan of cause ber-WhatsApp.. Tapi kan memang dari dulu iolls tak suka berborak or chatting tapi bukan sebab tak ramah ke apa, cuma tak reti, ntahlah bagi I lah kan..mulut I ni macam mulut laser sikit kot or maybe takde sense of humor dan sebab tu time I buat lawak takde yang gelak dan paling sedih ada yang kecik hati. especially group family.. adoi siap ada yang left group gara2 mulut mak.  Tak kisahlah, to all yang kenal I, please I ni ok orangnya, kalau ada yang salah ke silap ke harap dimaafkanlah sebab I ni orang biasa yang takan lari dari buat silap, I suka menerima teguran tapi janganlah sampai menghina ye. Ok dah nak meleret dah. 

I ada termasuk dalam group WhatsApp sekolah rendah dan sekolah menengah group tempat kerja pun ada. Tapi kesemuanya tak aktif, selalunya I wujud sebagai pembaca jer jarang sangat nak mencelah dan kebanyakanya ramai tak kenal I. Logiklah kat sekolah dulupun I pendiam. Ada suatu hari tu tetiba je, I rasa nak join diorang berborak.. kebetulan topik yang diorang bualkan adalah yang relevant nya ngan I.. tapi...

kesiankan...huhu..

Lepas tu, I nak sambung kerja, tapi pen I patah, lepas I baiki pen tu I ada idea nak ber-IG pulok.. sambil tu I share dalam FB.

 macam pandai sangat nak bagi kata-kata pujangga kan..
  
Kebetulan masa tu, I sorang2 jer kat office, colleague I masuk lambat ada hal hari tu. Yang ada masa tu aunty cleaner jer. I ni kalau ngadap phone cenggitulah, sengih2 sorang2, kerja pulak tak jalan. Pastu aunty tu tegur "You tarak sibuk ka, takda kira tax ka?" - Sentap.. hehehe.. "ada2 aunty, saya nak buatlah ni." Adoi... kan dah kena, gamaknya dia nampak kot I dok ambil gambar pen pastu nyengeh sorang2 kan.

Balik jer colleague I, I pun storylah kat dia, yang I ni tersentap kot. Dia pun gelak, katanya.. orang tua memang tak suka tengok orang dok main phone. Terus teringat satu iklan kat tv, bahawasanya.. gajet merenggangkan ikatan kekeluargaan.. (ada kena-mengena ker?)

Yang sebetulnya, time kerja, kenalah kerja ok.. Ok, dah lama dah lunch time I habis. I nak kerja. Nanti lambat siap kerja tak dapat bonus.. huhu..

Happy working uolls.. peace..

thanks for reading this entry ^_^

6 ulasan:

  1. like... tepon canggih2 ni aduhai melalaikn. sy pn sama cam nita pembaca setia...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. memang melalaikan.. hihihi.. samalah kita ^_^

      Padam
  2. Biasanya pakai hp masa susukan anak ...masa tidurkan anak...sbb masa tu je dapat duduk selesa....

    BalasPadam
    Balasan
    1. sayapun selalu jugak buat camtu.. tapi kalau masa nak tidurkan anak tu memang taklah sebab dengan saya2 sekali tidur..hihihi..

      Padam
  3. Sama mcm Azian. Kat rumah pegang henfon masa susukan anak. Tapi kalo kat ofis, time takde keja tu, tgk jgk FB.

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasanya Lyd cengitulah saya.. kat office biasanya saya silent phone.. cuma hari tu jer.. tetiba jer terasa nak layan phone.kalau FB selalunya time break jer tgk..

      Padam

cayalah sapa yang komen :)