Tanganku akan hancur di dalam tanah, yang kekal hanya tulisanku di atas buku.....Mujurlah sesiapa yang membaca tulisan aku, doakan keselamatan aku dari azab (api neraka). ~Imam Shafie~

Selasa, 16 Disember 2014

Sleeping beauty

Assalamualaikum w.b.t.

Tidurlah sayang, tidurlah dengan caramu asal tidurmu nyenyak..

unik betul aksi mereka tidur..

Pelbagai aksi si kecil ni tidur, dia akan marah kalau ruang tidurnya terasa sempit. Begitu juga si kakak dan abangnya. Tidur mereka tak setempat. Selalu berebut nak tidur bersama dan bila dah nyenyak.. kedudukan masing-masing dah lain. Sesekali terdengar suara adik menangis dihempap kakak dan kadang-kadang ada yang terpesok bawah kerusi meja. Eh! bawah kerusi meja..apesal? Sebabnya diorang ni tidur di ruang tamu, masing-masing tak suka tidur dalam bilik, panas katanya. Si adik pula tak tidur dalam bilik sebab mama takut adik jatuh katil, kalau penat sangat memang tak sedar diri. Si kecik ni dah 3 kali jatuh katil. Kat rumah 2 kali kat rumah maktok sekali dan maktok kata jatuh buaian sekali. Nasiblah tak apa2. Paling save and fun tidur kat ruang tamu. Tidur sambil tengok tv dan kemudian tv tengok kami. hehehe..

thanks for reading this entry ^_^

Isnin, 15 Disember 2014

Sentap

Assalamualaikum w.b.t.

Hi, uolls! nak tanya uolls suka tak berwhatsApp? takyah jawab.. memang kebanyakannya suka kan. Semenjak adik iolls bagi handphone pintar ni kat iolls, bukan main rancaknya nak meng-update FB, IG, dan of cause ber-WhatsApp.. Tapi kan memang dari dulu iolls tak suka berborak or chatting tapi bukan sebab tak ramah ke apa, cuma tak reti, ntahlah bagi I lah kan..mulut I ni macam mulut laser sikit kot or maybe takde sense of humor dan sebab tu time I buat lawak takde yang gelak dan paling sedih ada yang kecik hati. especially group family.. adoi siap ada yang left group gara2 mulut mak.  Tak kisahlah, to all yang kenal I, please I ni ok orangnya, kalau ada yang salah ke silap ke harap dimaafkanlah sebab I ni orang biasa yang takan lari dari buat silap, I suka menerima teguran tapi janganlah sampai menghina ye. Ok dah nak meleret dah. 

I ada termasuk dalam group WhatsApp sekolah rendah dan sekolah menengah group tempat kerja pun ada. Tapi kesemuanya tak aktif, selalunya I wujud sebagai pembaca jer jarang sangat nak mencelah dan kebanyakanya ramai tak kenal I. Logiklah kat sekolah dulupun I pendiam. Ada suatu hari tu tetiba je, I rasa nak join diorang berborak.. kebetulan topik yang diorang bualkan adalah yang relevant nya ngan I.. tapi...

kesiankan...huhu..

Lepas tu, I nak sambung kerja, tapi pen I patah, lepas I baiki pen tu I ada idea nak ber-IG pulok.. sambil tu I share dalam FB.

 macam pandai sangat nak bagi kata-kata pujangga kan..
  
Kebetulan masa tu, I sorang2 jer kat office, colleague I masuk lambat ada hal hari tu. Yang ada masa tu aunty cleaner jer. I ni kalau ngadap phone cenggitulah, sengih2 sorang2, kerja pulak tak jalan. Pastu aunty tu tegur "You tarak sibuk ka, takda kira tax ka?" - Sentap.. hehehe.. "ada2 aunty, saya nak buatlah ni." Adoi... kan dah kena, gamaknya dia nampak kot I dok ambil gambar pen pastu nyengeh sorang2 kan.

Balik jer colleague I, I pun storylah kat dia, yang I ni tersentap kot. Dia pun gelak, katanya.. orang tua memang tak suka tengok orang dok main phone. Terus teringat satu iklan kat tv, bahawasanya.. gajet merenggangkan ikatan kekeluargaan.. (ada kena-mengena ker?)

Yang sebetulnya, time kerja, kenalah kerja ok.. Ok, dah lama dah lunch time I habis. I nak kerja. Nanti lambat siap kerja tak dapat bonus.. huhu..

Happy working uolls.. peace..

thanks for reading this entry ^_^

Rabu, 10 Disember 2014

WW# 18 : LOVE

Assalamualaikum w.b.t.

LOVE


thanks for reading this entry ^_^

Rabu, 3 Disember 2014

WW# 17 : Jom.. abang bawa adik jalan-jalan..

Assalamualaikum w.b.t.

Hari yang indah untuk bersiar-siar...sambil berbasikal menikmati udara segar... (yo yo o jer..)

 serius betul muka adik.. (anok sapelah nikan..hihihi..)

 thanks for reading this entry ^_^

Rabu, 26 November 2014

Sama jer kan...??

Assalamualaikum w.b.t.

Ramai yang cakap Amsyar nampak lain dari adik beradiknya..betul ker? mama rasa cam sama jer...

  
Asyraf 2005 dan Amsyar 2014

Asyraf masa umur tak ingat berapa bulan dan Amsyar umur 6 bulan.. sama jer kan ?? 

   
 Aishah 2007 dan Amsyar 2014

Masa ni Aishah pun tak ingat umur berapa bulan dan Amsyar 5 bulan

 
Aiman 2013 dan Amsyar 2014

Yang ni ada sikit macam tak sama, tapi kalau nak tahu Aiman lebih mirip Asyraf dan Aishah masa baru lahir. Ramai yang cakap Asyraf, Aishah dan Aiman ikut muka mama tapi Aiman ikut baba.

Tak jauh sangat kot beza. Mungkin tang hidung kot..dan Amsyar gelap sikit berbanding Abang dan Kakaknya masa baby. Tapi sekarang dah sama kaler malah Amsyar lagi cerah dari diorang hihihi...

Tak kisahlah kan.. yang penting semuanya mama yang kandung.. semuapun mama sayang, walaupun kakak dan abang kata mama lebih sayangkan Amsyar dari diorang.. Amboi, macamlah diorang tak pernah jadi baby kan..

Mama sayang semua anak2 mama ok, termasuklah Aiman. Al-fatehah buat wildan mama.

 


 thanks for reading this entry ^_^